Cursus inhoud
Introductie
Graag vertel ik jou wat je kan verwachten van deze cursus
0/1
Wie ben ik eigenlijk
Wie ben jij? Wat vind jij belangrijk Hoe denk jij over jezelf en is dit de waarheid? Dit ga je ontdekken in de volgende lessen en opdrachten.
0/3
Hoe werkt je ego
Leer je ego kennen, leer om hem te stoppen of mee samen te werken
Vragen die je aan jezelf kunt stellen
In deze les leer je om goede vragen te stellen aan jezelf.
Kracht van je gedachten
In deze les leer je welke invloed je dagelijkse gedachten hebben en wat affirmatie voor je kunnen betekenen
Zoek de stilte op
In deze les leer je aan de hand van mediteren de stilte op te zoeken en rust in je hoofd te krijgen
Lichaamshouding en voedingskeuzes
In deze les leer je waarom het zo belangrijk is dat lichaamsbeweging en voeding belangrijk zijn voor de algehele gezondheid
Bewustwording van je dagelijkse handelingen
waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Krijg inzicht in je handelen
Verslavingen hoe werkt dat
Pimp Je Brein
Over les

Het is zo’n geijkte vraag maar wel belangrijk. Weet jij wie je bent? Wie je ten diepste echt bent? Je hebt het leven mogen ontvangen van je vader en moeder, jij bent een deel van hen. Je bent door hen opgevoed maar ook door leraren, vrienden, vriendinnen en alle andere die op je pad zijn gekomen.

Ze hebben negatieve dingen gezegd tegen jou als: jij kunt dit niet of dit is te moeilijk, dit begrijp je niet, of daar ben je nog niet klaar voor maar ook positieve dingen als: dat moet je doen,  jij bent zo slim, zonde als je geen gebruik maakt van je talenten, jij bent echt geweldig, wat kun jij toch veel.

Door al deze woorden ben je hierna gevormd. Hierdoor is het soms lastig om te ontdekken waar jouw stem verborgen zit, het wordt overschreeuwd door al die andere stemmen.

Het is tijd om te gaan kijken waar jij nu staat en wat je wilt gaan doen. Hiervoor zul je dingen achter je moeten laten. Stoppen met zoeken naar goedkeuring van anderen of verwachtingen die andere van je hadden.

Je mag alles wel meenemen als ervaringen. Wees dankbaar voor het leven dat je hebt gekregen van je ouders, zeg denkbeeldig of in het echt, tegen ze, dat het hun taak was om jou op aarde te zetten maar dat het jouw taak is, dat je nu er zelf iets van gaat maken.

1e opdracht: Waar sta je nu?

Voordat we starten met het progamma Pimp je brein, is het goed om te beseffen waar je nu staat. Daarom beginnen we met het invullen van twee lijsten.

De eerste is de “verander je geloof systemen”, Vul deze in zonder erover na te denken, het eerste cijfer wat bij je opkomt. Als je nml teveel nadenkt neemt het ego het weer van je over. aan het einde van het programma gaan we deze er nog eens doen en kijk je of je verbetering hebt geboekt.

De tweede lijst is een lijst met kernwaarde. Vul de voor jouw belangrijkste vijf in, die echt bovenaan staan. Dus heb je er tien dan moet je echt kiezen welke je het allerbelangrijkste vind.

Ik wens je een goede ontdekkingsreis toe een reis waarin je gaat inzien hoe je brein werkt en wat je kan leren om dit een positieve wending te geven. Ook voor jou gaat er een wereld van “oh” en “aha” open.

Succes!

Oefenbestanden
Verander je Geloofssystemen.pdf
Grootte: 100,83 KB
kernwaarden-lijst.pdf
Grootte: 2,01 MB
Doe mee met de conversatie

This will close in 20 seconds