Heb jij ook zo’n last van die stem in je hoofd die zegt:” je moet echt die opleiding gaan doen, het is het niveau wat je kan, je moet gebruik maken van de gave van je intelligentie” en dan die andere stem” Maar wat nou als ik het niet kan, of als het me toch niet zo leuk lijkt om dit te gaan leren” Maar ja, als ik een lagere opleiding doe is de kans op een goed betaalde baan niet zo groot, en ik wil eigenlijk ook wel een mooi huisje ,een leuke auto en vrouw/man..”

Die continue gedachtes van twijfel, en angst om te falen of niet het juiste te doen daarbij kijkend naar de toekomst met wat je allemaal zou willen om gelukkig te worden.

Eigenlijk best gek toch? Waarom zou je pas gelukkig kunnen zijn als je een huis, een goede baan , een leuke auto ect hebt? waarom al niet nu? Zoals je nu bent.. Net als de vraag die je wordt gesteld als je nog kind bent: Wat wil jij later worden als je groot bent? of te wel “als je jong bent, ben je nog niets?

Weet je, ik heb hier net zo goed aan meegedaan als moeder naar mijn kinderen, alleen door mezelf te gaan verdiepen. Ben ik erachter gekomen dat wij gevormd worden door onze ouders, omgeving, leraren, waarde en normen en maatschappelijke maatstaven. De maatschappij draait om materialisme. Aan het einde van het liedje heb je misschien alles en dan blijkt dat je nog steeds niet gelukkig bent.

En nu? Als ik je vertel dat je “ego” niet van jou is maar door andere is gecreëerd, en zo dominant aanwezig zijn omdat het je is aangeleerd en dat het mogelijk is om deze gedachtes tot een halt te roepen. Deze zorgen ervoor dat jij niet het leven leidt wat jij diep van binnen zou willen. Hieronder staan tips voor jou om te leren je gedachtes de baas te worden, wat uiteindelijk kan resulteren in een leven zoals jij dat voor ogen hebt. Het is oefenen, leren herkennen en bewust worden hoe je brein werkt. Ik hoop dat je er iets aan hebt, succes!

Nog even alles op een rijtje:

  1. Je “ego” zijn je (meestal negatieve) gedachtes zoals: zie je wel, ik doe het weer verkeerd of: shit, het lukt me weer niet, of: het heeft toch geen zin, of: ze hebben gelijk, ik kan het niet ect ect..
  • Je ego leeft altijd in het verleden of in de toekomst en is een weerspiegeling van eerdere ervaringen of angsten voor de toekomst. Je ego leeft nooit in het hier en nu!
  • Ego is je innerlijke criticus en gecreëerd door andere, je moeder, je vader, leraren, andere familie en het beeld van wat je ziet in de maatschappij dus op tv, sociaal media ect.
  • Je bent niet je gedachten, je hebt ze
  • Je gedachten kun je trainen, dit is oefenen, totdat je toeschouwer wordt.
  • Als je verstrikt raakt in negatieve gedachten, stel jezelf dan de vraag: hoe weet ik zeker dat dit waar is?

This will close in 20 seconds