isolement
Reel Stories
Reel Stories
11/29/2023
1 min
0

Jij bent écht goed!

11/29/2023
1 min
0

Jij bent echt goed!

Dit kreeg ik van de week te horen van een dame die totaal geïsoleerd in een klooster zit. Weet geen uitweg meer, heeft geen idee hoe ze weer haar leven moet oppakken:

Haar woorden:” Ik heb niets meer! Geen geld, geen huis, geen baan geen contact meer met mijn kinderen” Ik zit hier al maanden op mijn kamer in het klooster, en ben sinds 7 maanden niet meer buiten geweest”.

Ze had een adviesgesprek ingepland via mijn website, ze had wat vragen. Dus via zoom zagen we elkaar voor het eerst. Ik liet haar verhaal doen. Ondertussen hoor ik allerlei problemen voorbij komen, vanuit vroeger toen ze een klein meisje was, een huwelijk die, zachtjes gezegd, niet gebaseerd was op wederzijds respect, toen lichamelijke klachten en daarna door allerlei onvoorziene medische tegenvallers, complete uitval en steeds dieper weg raken en de weg niet meer terug vinden, artsen die zeggen dat ze geen therapie aankan en eerst moet aansterken, maar hoe sterk je dan aan als je geen hulp krijgt?

Ik heb een paar thema’s aangepakt met de Matrix Methode, hierdoor kreeg ze div inzichten.Daarna zei ik: “sta nu op, en loop naar buiten” ze twijfelde en zei: “nu?”. Ja, nu!

“Maar ik ben al maanden niet meer buiten geweest”. Des ter meer reden om naar buiten te gaan.

Met de telefoon in haar hand liep ik met haar mee. Ze deed de deur open en liep naar buiten. Daar kreeg ze de opdracht om drie keer diep in en uit te ademen, ik deed met haar mee. Toen wilde ze naar binnen. Helemaal oke!

Eenmaal binnen was ze nog verbijsterd dat ze dit had gedaan en ze riep: “jij bent echt goed”Ik moest een beetje lachen en kreeg er echt energie van wat ze zei. Dit is nou waarom ik dit zo graag doe.

Misschien een beetje direct en confronterend, maar soms is dit nodig, om iemand een extra zetje te geven.Ik heb de dag erna weer contact met haar gehad, ze was in de war zei ze. Dit snap ik wel want haar hersenen zijn niet gewend dat ze uit haar routine ging. Dit kost veel energie. Ik blijf haar begeleiden op afstand, via de app of bellen. Net zolang ze inziet dat het echt mogelijk is. Dat zij degene is die verandering moet gaan aanbrengen in haar brein. Stapje voor stapje.

Dit is wat ze schreef:

je was er heel erg bij, heel oprecht, en je liet me niet saboteren. je nam me aan de hand mee en liet het niet gebeuren dat ik niet naar buiten ging

Reacties
Categorieën