OVER MIJ

Yvonne vd Hatert

Het leven is niet gemakkelijk, zeker in deze stormachtige tijd. Ik wil je graag helpen.

Omdat ik dagelijks zie dat veel mensen in persoonlijke crisis verkeren, is het mijn missie geworden, om mensen handvaten te geven. Leren omgaan met de negatieve momenten in het leven.

Welke keuzes maak jij en wat brengt dit jou, in positieve of negatieve zin. Waarom doe jij de dingen zoals je ze doet? Daar wil ik graag achter komen, samen met jou. 

 

Waarom trauma coach?

Na mijn opleiding in de zorg, merkte ik dat ik toch meer de begeleidende persoon ben. Van huis uit ben ik positief, denk altijd in oplossingen en niet in problemen. Zodra mij iets overkomt wat niet fijn is denk ik gelijk “wat kan ik doen, om er voor te zorgen dat dit weer positief word”, het is mijn tweede natuur. Graag wil ik jou deze positieve psychologie een beetje meegeven / leren als jij hier voor open staat. 

Daarom ben ik de opleiding van persoonlijk begeleider gaan volgen en kreeg een baan bij het Leger Des Heils. De eerste drie maanden heb ik letterlijk, alle ellende die ik daar zag, van me af moeten schrijven, en wat heb ik gehuild! Ik bleef me afvragen hoe het toch mogelijk is dat mensen zoveel ellende kunnen meemaken. Maar nog meer de vraag “hoe kan je deze mensen dan nog helpen?”. Na die drie maanden ben ik waarschijnlijk “gewend” geraakt aan wat ik meemaakte en heb ik intens genoten van mijn werk als woonbegeleider. De liefde die ik aan de bewoners mocht geven, het gevoel dat ze er mogen zijn zoals ze zijn, geen vooroordelen meer. Als ik nu een verslaafde zie of een dakloze, of het maakt eigenlijk niet uit wie ik zie, een vriendelijk goedendag doet iedereen goed. Ik begreep door alle gesprekken met de bewoners, dat zij, zeer waarschijnlijk tot aan hun dood, het leven moeten leven zoals ze dat nu doen. Dit is wanneer het leven lijden en uitzichtloos wordt.

Wat ik zelf nooit heb begrepen is, dat de bewoners wel een Detox aanboden kregen om van de verslaving af te komen. Maar geen of nauwelijks begeleiding bij trauma of rouwverwerking. Eerst de pijn een plekje geven en dan daarna een detox doen, dat was mijn gedachte.

Met als gevolg dat er maar weinig kans op succes was en ze weer terugkwamen omdat ze het niet volhielden. Ze zeiden letterlijk tegen mij “ik wil heel graag stoppen, maar als ik minder gebruik ga ik weer voelen, die pijn is erger dan de verslaving”.

PREVENTIEF WERKEN!

Dit is voor mij het begin geweest om verder te zoeken, hoe kun je trauma’s aanpakken. En voorkomen dat men verslaafd raakt of psychisch lijden gaat ervaren. Na een lange zoektocht kwam PMA op mijn pad.

Een specifieke vragentechniek in de volgorde hoe ons brein ernstige gebeurtenissen verwerkt. Ik kreeg tranen in mijn ogen en wist dat ik dit moest gaan doen. Zo gezegd zo gedaan. Inmiddels heb ik al vele mensen in kleine en grote stappen op weg mogen helpen met deze vragentechniek. Het is bijzonder om te ervaren dat het leven na de sessies zo enorm veranderen. Ik ben trots en voel me gezegend dat ik een bijdrage mag leveren aan een gezondere balans tussen lichaam en geest, in het leven van andere. Medicatie is soms echt even noodzakelijk en fijn dat het er is. maar daarnaast proberen de oorzaak aan te pakken en niet alleen de symptomen bestrijden met medicatie. 

WAT GA JIJ ER DAN VAN MERKEN?

Als jij minder stress ervaart ga je meer energie krijgen voor de leuke dingen in het leven. Nog belangrijker is dat je je fysiek gezonder gaat voelen, lichamelijke klachten kunnen verdwijnen zoals bijv. eczeem, buikpijn, hoofdpijnen enz. Bij andere ziektes kunnen de klachten gaan verminderen zoals bij epilepsie, PTTS, MS ect. Kun jij (nog) niet terecht bij de reguliere GGZ ivm de langer wachttijd, wellicht mag ik je al een beetje de goede kant op sturen. Als ik denk dat jij meer hulp nodig hebt zal ik dit aangeven en samen op zoek gaan naar een passende instelling.

This will close in 20 seconds