Spiegelbeeld vertel eens even

Soms is het goed om even een spiegel voor gehouden te krijgen, zowel voor mij als anderen.

Ik was vorig week aan het werk als ZZP-er en kwam in gesprek met een verzorgende die aan het re-intergreren was. Na even gepraat te hebben over welke stappen ze al had gezet, vertelde ze, dat haar een spiegel werd voorgehouden door de psycholoog. Ze was trots omdat ze heeft geleerd om meer “nee” te zeggen. Ook was het een groot inzicht, dat ze vaak al het probleem wilde oplossen, voordat er uberhaupt om hulp was gevraagd.

Vele van jullie zullen dit vast herkennen.

Na een poosje vroeg ze of ik vandaag nog wel hulp kreeg van een vrijwilligster om vier uur. Ik vertelde dat de dame had afgebeld. Ze zei: “nou, wel raar hoor. ze zitten allemaal in de groepsapp, oke het zijn dan wel vrijwilligers maar dan kunnen andere toch wel aanbieden om te komen helpen?”

Waarop ik antwoordde:

Misschien hebben ze ook geleerd om “nee” te zeggen?

Waarop ze me een beetje verbaasd aankeek, tja, zei ik, je hebt nu zelf geleerd om “nee” te zeggen maar kennelijk verwacht je van andere nog steeds dat zij wel “ja” zeggen?

Waarop ze antwoord: “Oh ja dat doe ik hier he? Bedankt voor de spiegel 😉 “

 

This will close in 20 seconds